Berlin har i løbet af sin meget omskiftelige status og tilværelse spillet en stor rolle i mange verdenshistoriske begivenheder og er efter genforeningen blevet et af de vigtigste kulturelle og politiske centre i Europa. Udover at være landets hovedstad og hjemsted for den tyske regering og parlament har byen også utallige verdensberømte kulturelle institutioner, spændende historie samt mange smukke seværdigheder og nogle af de smukkeste pladser i Europa.


Onsdag den 25. april
Efter opsamling går turen sydover. Vi kører gennem Slesvig-Holsten, og ved frokosttid når vi til det område, hvor grænsen tidligere gik mellem Øst- og Vesttyskland. Herefter fortsætter vi gennem det frugtbare landbrugsland, som er præget af de store kollektivbrug, og når sidst på eftermiddagen frem til Berlin. Indkvartering på Quality Hotel Berlin Tegel. Aftensmad på hotellet.


Torsdag den 26. april
Efter morgenmaden kører vi byrundtur. Vi kommer selvfølgelig til Brandenburger Tor, symbolet for delingen af Berlin og senere symbolet for genforeningen. Vi skal se Unter den Linden med den smukke Berliner-Dom, Bebelplatz, de nye nordiske ambassader, rester af den berygtede Berlinmur, Rigsdagen, det 365 m høje fjernsynstårn på Alexanderplatz og det nyopførte center på Potsdammer Platz med biografer m.m. Byrundturen varer ca. 3 timer og slutter i midtbyen. Resten af dagen kan bruges til shopping eller er man mere til det kulturelle, er der mangfoldige museer på bl.a. Museumsøen, hvor 5 museer er beliggende, deriblandt Pergamonmuseet. Sidst på eftermiddagen køres retur til vores hotel. Aftensmad på hotellet og resten af aftenen til fri disposition.


Fredag den 27. april
Efter vi har nydt morgenmaden pakkes bussen, og vi kører til Potsdamer Platz, hvor vi skal besøge Panorama Punkt. Vi tager Europas hurtigst elevator op til 100 meters højde, hvorfra der er en helt unik udsigt over Berlin og de mange flotte bygninger. Herfra går turen til Potsdam. Vi kører over Glienickerbrücke (Spionbroen fra DDR-tiden) og forbi Cecilienhof, slottet der dannede rammen om Potsdam-konferencen. Derpå til det berømte rokokoslot Sans Souci. Slottet ligger i den 3 km² store park af samme navn. I slotsparken findes flere slotte. Parken er anlagt med fontæner, skulpturer og forskellige haveafsnit, bl.a. en siciliansk have. Det er muligt at spadsere en tur i parken. Efter vores besøg her er det tid til lidt frokost på egen hånd, og derefter må vi tage afsked med Berlin og påbegynde hjemturen. Det går atter nordpå, ved aftenstide når vi frem til den danske grænse, hvor der vil være mulighed for pause, inden vi kører tilbage til opsamlingsstedet efter et par dage dejlige dage i den skønne storby.

 

Opsamling:
Århus-Skanderborg-Horsens-Vejle-Fredericia-Kolding-Haderslev-Åbenrå-Padborg.